onsdag 13 april 2011

Ananaspaj


Pajdeg:
150g Smält smör
3dl vetemjöl
1dl strösocker
1tsk bakpulver

Fyllning:
400g krossad ananas
1tsk vaniljsocker
2dl cremé fraiche
1st ägg

1. Smält smöret och ställ åt sidan, sätt ungen på 200grader(över- och undervärme) och häll av spadet från ananasen. Blanda samman alla torra ingredienser till pajdegen och häll sedan över det smälta smöret. Tryck ut pajdegen i en smord pajform och låt stå.

2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom ananasen till en jämn smet, det skär sig lätt i början men fortsätt bara att röra. Blanda sist i den avrunna ananasen och häll fyllningen i pajformen.

3. Grädda i nedredelen av mitten( svårt att förklara men den blir bäst om den står lite lägre än mitten i ugnen) i 25min.

Jag har aldrig haft något till pajen då den blir så saftig i sig men det är säkert gott med något syrligt till som yoghurt. Riktigt gott och enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar