torsdag 22 april 2010

Ny lägenhet?

Har sökt en ny lägenhet nu på morgonen, en trea den här gången så vi får lite bättre plats. Lavinia får eget rum och vi får eget sovrum så har vi någonstans att göra av Lavinias alla leksaker vilket skulle vara jätte skönt. Få bort allt från vardagsrummet och faktiskt få tillbaka ett vardagsrum igen, inte ett kombinerat lekrum för just nu är det nästan aldrig någon direkt ordning i vardagsrummet eftersom att Lavinia lägger sina leksaker över hela golvet och plockar i alla hyllor. Visst att hon plockar i hyllorna kommer jag aldrig att komma ifrån och hon får plocka men skulle vi få lägenheten kanske man kan slippa alla leksaker i vardagsrummet i allafall, vi slipper ha bollhavet och gåstolen stå i vardagsrummet och ta en massa onödig plats. Så idag när Sonny slutar jobbet ska vi gå ner till Eidar och skriva till honom på kontraktet nu när han har en inkomst, det var anledningen till att han inte fick stå med på kontraktet innan så jag hoppas att det gör det lite lättare för oss att få tag i en större lägenhet. Den lägenheten jag hittade nu var inte så dyr heller utan det var "bara" 400kr dyrare vilket är helt överenskommligt när man inte har så mycket pengar, hade varit värre om det handlade om en tusenlapp istället. Det är på tredje våningen så vi slipper fortfarande inte alla trappor men vi kommer ner en våning och slipper bo på vinden, av någon konstig anledning så är det ju dom två sista trapporna från tredje våningen upp till oss som är dom jobbigaste. Får vi nu lägenheten så kan vi börja boa in oss ordentligt, lägga ut lite pengar på lägenheten och faktiskt tapetsera lite och få det som vi vill ha det. Här har vi inte riktigt velat lägga ut en massa pengar på tapeter eftersom att vi vet att vi inte kommer att bo kvar här i all evighet eftersom att Lavinia vill ha eget rum till slut och vi vill ha eget, sen eftersom att vi vill ha fler barn så fungerar det inte riktigt med en två känner vi. Visst skulle det fungera om man var absolut tvungen men nu är inte vi det eftersom att Sonny har fått jobb och vi faktiskt kan börja titta oss runt efter större.

Nej nu får jag inte sitta och kära ner mig för mycket i lägenheten för då blir man så besviken sen när man inte får lägenheten, fast det känns nästan som att vi inte kommer få den nu men man kan ju få hoppas lite i allafall.

Har lite projekt på gång också, har två sängbord som ska målas om och en gåvagn så jag hoppas att jag kan få köpt lite färg snart så jag kan få det gjort. Sängbordens själv ovansida ska jag klä in i serietidningar också så jag får se hur det blir, ska försöka att lägga upp bilder här sen när det är klart. Gåvagnen ska målas i lite roligare färger och sen ska jag skriva dit Lavinias namn på ena sidan och nästa barn på andra sidan, tror att det kan bli bra faktiskt.

Nu blir det en dusch sen får jag nog diska lite. //Emelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar