lördag 10 mars 2012

Dockskåpet

Har börjat fundera på dockskåpet igen, det börjar bli dags nu att ta tag i det på riktigt och göra klart det. Jag började ju riva tapeterna när jag väntade Loke men sen stannade det liksom där och har stått så sedan dess, det går ju fortfarande att leka med men det ser lite tråkigt ut så nu är det dags att handla in färg och göra klart! Tapeter har jag liggandes så det är inget jag behöver införskaffa mig, sen funderar jag på om man ska vara riktigt seriös och sätta in belysning också. Tror att damen skulle uppskatta det, då tänkte jag göra det ganska enkelt för mig ändå och köpa en ledslinga och spika upp med små märlor sen borra små hål i bakväggen och sticka igenom lamporna så det blir ljus i varje rum.

Har ju lite andra projekt också att göra klart här hemma så det som egentligen skulle behöva göras innan dockskåpet är Lavinias tripp trapp stol, den är slipad och klar och ska bara göras rent från slipdamm sen målas i vitt. Har färgen hemma så jag vet faktiskt inte varför jag inte gjort det än, sen har jag ett gammalt fönster som ska slipas och målas vitt det med sen in med spegelglas så är det också klart för upphängning. Jag har ju nästan allt hemma så det är egentligen bara att sätta igång, ska se om jag inte kan få slipat och målat dom imorgon så har jag det ur vädret.

Sista projektet att lägga till listan är väl egentligen suffletten till dubbelkärran, den ska sys klart sen åker den ut på blocket. Vi ska köpa oss en cykelkärra som man kan använda som barnvagn också och ha när båda barnen kanske vill åka vagn, då känner jag att jag inte behöver ha en ren tvillingvagn sen utan bara en ståbräda till Lokes vagn istället som Lavinia kan stå på om hon blir lite trött. Ska sy en dyna till Lavinias och Lokes matstolar också så dom får något mjukt att sitta på sen ska även dynan till kökssoffan sys om också så den matchar övriga stolar, jag får väl försöka lägga in bilder på allt när det är klart så att ni får se hur det blev sen.

En sak i taget brukar det heta va?? //Emelie


3 kommentarer:

  1. hehe du å dina vagnar emelie ;)
    jag har en britax b smart till Linus och jag älskar den :D den är lätt och smidig jag har med 2 snurrhjul fram (man kan välja om man bara vill ha den som 3-hjuling) de är fullt liggläge på den och man kan välja själv om barnet ska sitta mot dig eller ifrån dig när barnet blir större :) ett stort plus enligt mej!
    ja har faktiskt bara tyckt att allt har varit bra och posetivt med den så kan inte komma på nått negativt..fjädringen är super bra och lätt att gunga/vagga när Linus sover och vi sitter ute på altanen..och som du kanske sett på vissa bilder så är de stor plats under där korgen är för vincent brukar ju sätta sig där om han inte orkar gå ;)
    just nu har jag 2st likadana ståendes här hemma den ena ska säljas om du hade velat komma å känna å klämma ;)
    skulle du inte ha en Bugga? eller har jag drömt de? :P
    Kram

    SvaraRadera
  2. okej ni tänkte köra på syskonvagnen i britax då ?
    den har en tjejkompis till mig :) och hon är super nöjd me den ända nackdelen hon sa va är att när man ska packa in den i bilen blir den 3 delar om man har den som syskonvagn så den tar upp mkt plats i bagaget men annars va hon nöjd me den å skulle inte tänka sig nån annan :p

    SvaraRadera
  3. haha vagnar hit och dit. är glad att jag inte brytt mig om att undersöka vagnarnas värld, antar att man blir helt fast :P

    haha ja gåvagnstekniker finns det gott om!
    inte lätt alla gånger :)

    SvaraRadera