måndag 17 augusti 2009

Växer så det knakar!

Ja nu växer Lavinia så det knakar här hemma, hon blir bara längre och längre men vikten håller hon fortfarande ganska låg men inte så låg så bvc blir upprörda i allafall. Det är lika kul varje gång att gå till bvc och se hur mycket större hon blivit och sist vi var där så hade hon blivit hela 56cm lång och vägde 4,8kg så nu skulle jag väl tippa på att hon väger 5kg ganska precis faktiskt. Alla bodys i strl 50 börjar bli små också och hon börjar växa i strl 56 ganska bra nu så det märks ju där också att hon växer, vi har fått flyttat upp bältet i babyskyddet också så nog växer hon våran lilla tös. Hoppas att hon kan använda setet hon fick av sin syssling snart också, de var i strl 62 för de var en jacka och byxa och det var lite för varmt för att använda det när hon fick det så jag hoppas att det hinner bli lagom kallt så hon kan använda det. Ska kolla på en overall åt henne på Gekås när vi åker dit, tycker att det måste räcka med en fleece overall då hon kommer ligga i vagnen med åkpåse eller in bäddad i ett täcke så det blir nog för varmt om man tar en ordentlig overall. Så egentligen har jag ju faktiskt en men den är i strl 56 så hon kanske hinner växa ur den innan det är dags för att använda den, nog för att den såg ganska stor ut men hon ska ju få plats med kläder under också. Man märker att hon blir äldre också för hon blir bara mer och mer med när man pratar med henne och hon har börjat vara vaken längre stunder nu, hon ler jätte mycket emot oss och härmar oss. Hon har börjat ljuda lite mer och mer nu så man märker dag för dag att det är något nytt som tillkommer, de är så roligt att man verkligen märker att hon faktiskt växer och blir äldre.

Ja vi åker till Ullared om lite mindre än två veckor nu och ska väl försöka att inte handla för mycket barnkläder så hon hinner använda allt, visst kan man köpa i många olika strl så man har här hemma men det är ju så svårt att låta bli allt rosa! Har ju till och med köpt en riktig flickvagn nu åt henne så kanske alla som kommer fram och tittar slipper fråga vad det är för kön, undrar varför det är så viktigt egentligen vad det är för kön när man bara går fram och kollar. Alla barn är väl söta oavsett kön eller?

Har ringt och fått en tid hos mvc nu också för efterkollen, så får vi se vad man egentligen gör på den. Systemet har gått runt i allafall, har haft min första mens efter förlossningen nu och den är nog snart slut också. Samtidigt som att det kändes som jag aldrig hann sluta efterblöda innan mensen började igen så är det skönt att veta att allt fungerar igen, man kan få fler barn igen men det får nog vänta tills Sonny har ett jobb nu innan det blir ett syskon. Lavinia har inte ens börjar åla sig fram än och jag tänker redan på syskon, hur ska de här sluta?

Dags att ta tag lite i hushållet, Lavinia har somnat igen nu. // Emelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar